ریزش مو یک مشکل شایع بین مردم است و افراد زیادی دغدغهی پیشگیری یا درمان ریزش موی خود را دارند. قطعا همه ما با چنین سوالاتی مواجه شده ایم: “ریزش مو شدید دارم، چیکار کنم؟”؛ “برای درمان ریزش مو چی خوبه و چه باید کرد.”؛ “چطور میتونم از ریزش موهایم پیشگیری کنم؟”
با ما در این مطلب همراه باشید تا علتهای مختلف ریزش مو را بگوییم و بهترین و راهگشاترین راهکارهای درمان و جلوگیری از ریزش مو را معرفی کنیم.
علتهای مختلف ریزش مو چیست؟
اصطلاح پزشکی ریزش مو “آلوپسی” است؛ اما چرا به یکباره موها شروع به ریزش میکنند؟ ریزش حدود 100 تار مو در روز طبیعی است، اما اگر ریزش موی شما بیش از این مقدار است، بهتر است که زودتر برای درمان آن اقدام کنید. ریزش مو میتواند موقت یا دائم باشد و هم برای زنان و هم برای مردان رخ دهد.
برای پیدا کردن بهترین راهکار درمانی ابتدا باید علت ریزش موی خود را بدانید. رایجترین دلایل آلوپسی به ترتیب زیر است.
ژنتیک و وراثت
اصلیترین دلیل ریزش مو ژنتیک است. افراد زیادی با افزایش سنشان، شاهد ریزش تدریجی موهایشان هستند. در این حالت، ریزش مو با الگوهای مشخصی اتفاق میفتد. برای مثال برخی به صورت ارثی ریزش جلوی سر دارند و برخی ریزش موهایشان از وسط سر شروع میشود.
تغییرات هورمونی
ما در دورههای مختلف زندگی، میتوانیم دچار تغییرات هورمونی بشویم. این تغییرات هورمونی تبعاتی برای بدن دارد که یکی از همین تبعات، ریزش مو است. معمولا تغییرات هورمونی در مواقع زیر رخ میدهد:
- دوران بارداری
- پس از زایمان
- یائسگی
- داشتن مشکل تیروئید
رژیم های غیر اصولی
پیروی از رژیمهای سختگیرانه و یا داشتن تغدیه نامناسب، هردو مانع دریافت موادمغذی کافی میشود. در نتیجه تقسیم طبیعی سلولهای فولیکول مو مختل میشود و موها شروع به ریزش میکنند.
برخی با انگیزه کاهش وزن در زمان اندک، سراغ رژیمهای غیراصولی و بسیار سخت میروند. ممکن است که که در کوتاه مدت به نتیجه هم برسند ولی عوارض این نوع رژیم گریبانگیر آنها میشود. (که ریزش مو یکی از همین عوارض است) همچنین پس از مدتی وزن شان هم برمیگردد.
استرس
امروزه سبک زندگی طیف وسیعی از جمعیت، به گونهای است که با سرعت و استرس گره خورده است. متاسفانه تجربه کردن یک حمله روحی و روانی و داشتن اضطراب شدید نیز یکی از دلایل ریزش موقت مو است. داشتن خواب با کیفیت و کافی و دوری از یک سری مسائل استرسزا میتواند کمک بزرگی به شما کند.
مصرف برخی داروها
برخی از داروها دارای عوارضی چون ریزش مو هستند؛ بنابراین هر دارویی را که مصرف میکنید، اطلاعات کاملش را بخوانید. برای مثال برخی از داروهایِ مخصوصِ بیماریهای زیر دارای چنین عوارضی هستند:
- سرطان
- آرتریت روماتوئید
- مشکلات قلبی
- نقرس
- فشار خون
راه های درمان ریزش مو
با یکسری راهکارها میتوان از ریزش مو پیشگیری کرد، جلوی آن را گرفت و یا حداقل ریزش مو را کاهش داد. اصلاح سبک زندگی، دوری از استرس، داشتن تغذیه سالم و خواب باکیفیت حتما به سلامت موها کمک میکند. راهکارهای مهم دیگر برای درمان آلوپسی را در همین قسمت میآوریم.
انجام مراقبتهای روتین مو
به طور کلی همه ما باید مراقب موهایمان باشیم ولی اگر شما موهای شکننده و مستعد ریزش دارید، باید موارد زیر را جدیتر بگیرید. این راهکارها به سلامت موی شما کمک خواهد کرد:
- سرتان را ماساژ دهید!
- موها را صاف و فر نکنید!
- موهایتان را تمیز نگه دارید!
- هرروز از شامپو استفاده نکنید!
- سراغ روشهای خانگی برای رشد مو بروید!
- هر چند وقت یکبار موهای خود را کوتاه کنید!
- استفاده از مواد شیمیایی برای مو را کاهش دهید!
- به طور مرتب و به درستی موهایتان را شانه کنید!
- پس از استحمام، اجازه دهید موها به صورت طبیعی خشک شوند!
داشتن تغذیه مناسب و دریافت مواد مغذی کافی
تغذیه و برنامه غذایی مناسب و سرشار از مواد مغذی یک راه عالی برای درمان این مشکل است؛ چراکه در این صورت ریز مغذیهایی که مو برای رشد و بهبود نیاز دارد را به دست میآورد. اما دقیقا برای رشد بهتر مو و جلوگیری از ریزش چه بخوریم؟
مواد غذایی سرشار از پروتئین، اسید چرب امگا ۳، عنصر روی، آهن، بیوتین، زینک، ویتامینB12، ویتامینA ، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین D، منیزیم و سلنیوم برای تقویت مو بسیار مفید هستند. برای مثال حتما این موارد را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- سبزیجات برگدار
- مغزیجات وخشکبار
- حبوبات
- ماهی
اگر ویتامین ها و ومواد معدنی کافی و مورد نیاز بدن و مو را نمیتوانید از طریق رژیم غذایی خود به دست آورید، استفاده از مکملهای غذایی و مخصوص مو را به شما توصیه میکنیم.
مکمل فولیکوژن برای درمان ریزش مو
قرص پیوسته رهش فولیکوژن یک مکمل غذایی است که حاوی مجموعهای از ویتامینها، عناصر معدنی و اسیدهای آمینه است. این مکمل با هدف پیشگیری و درمان ریزش مو طراحی و تولید میشود.
فولیکوژن چطور باعث پیشگیری و درمان ریزش مو میشود؟
این مکمل دارای ترکیب درست و مناسبی از انواع ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است. هر کدام از این موارد به نوعی به رشد و تقویت مو کمک میکنند. برای اینکه به خوبی با عملکرد و تاثیر فولیکوژن آشنا شوید، ترکیبات این مکمل را معرفی میکنیم.
- ال-متیونین
متیونین یک اسیدآمینهی ضروری است که بدن قادر به ساخت آن نیست و باید از طریق رژیم غذایی و مکملها دریافت شود. از آنجایی که این ال–متیونین حاوی گوگرد است، باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست، تقویت مو و ناخنها میشود.
- ال-سیستئین
این آمینواسید از اجزای سازنده کراتین و کلاژن است، بنابراین باعث حفظ استحکام و خاصیت ارتجاعی موها شده و از ریزش مو پیشگیری و جلوگیری میکند.
- زینک
زینک (روی) یک عنصر کمیاب ضروری است. در واقع بدن، زینک را هم نمیتواند به تنهایی تولید کند و باید آن را از طریق رژیم غذایی دریافت کنید. کمبود زینک میتواند باعثِ تغییر در ساختار پروتئین فولیکولهای مو و در نتیجه ریزش مو شود.
از طرفی با توجه به نقشی که زینک در تقسیم سلولی دارد، احتمالا موجب طولانیتر شدن چرخه رشد مو هم میشود. بنابراین مصرف مکمل حاوی زینک، به رشد بیشتر مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
- مس
مس از عناصر اصلی در تولید ملانین است. ملانین رنگدانه اصلی پوست و مو است. بنابراین دریافت مس کافی از خاکستری شدن مو پیشگیری میکند. همچنین مس عمرِ مو را افزایش میدهد و باعث تحریک رشد موهای جدید میشود.
- بیوتین
بیوتین یک ویتامین محلول در آب و از ویتامینهای گروه B است. بیوتین تولید کراتین را در مو تحریک کرده و میتواند سرعت رشد فولیکولها را افزایش دهد.
- سلنیوم
سلنیوم یکی از مواد معدنی ضروری است و نقش مهمی در سنتز بسیاری از پروتئینها دارد، بنابراین به رشد مو کمک میکند. از طرفی سلنیوم بهدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی از فولیکولهای مو در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
- فولیک اسید
فولیک اسید نیز یک ویتامین محلول در آب و از انواع ویتامینهای گروه B است. این ویتامین در تقسیم سلولی فولیکولهای مو نقش پررنگی داشته و به رشد مو کمک میکند.
- ویتامین D
یکی از نقشهای ویتامین D تحریک تقسیم فولیکولهای مو است. در صورتی که بدن به اندازه کافی ویتامین D دریافت نکند، ممکن است که رشد مو متوقف شود.
- ویتامین E
ویتامین E یک آنتیاکسیدان قوی است و با کاهش استرس اکسیداتیو موجب بهبود رشد مو در افراد مبتلا به ریزش مو میشود. ویتامین E با افزایش جریان خون، به سلامت مو کمک میکند. همچنین این ویتامین موجب درخشندگی، افزایش رطوبت، کاهش شکستگی و محافظت از مو در برابر آسیب میشود.
- ویتامین B5 و B6
این ویتامینها نیز به تقویت و تغذیه فولیکول مو کمک کرده و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری میکنند.
آیا فولیکوژن باعث چاقی و اضافه وزن میشود؟
خیر؛ حتی برخی از ترکیبات موجود در فولیکوژن مانند ویتامین D و سلنیوم در کاهش وزن موثر هستند و همچنین ویتامینهای گروه B، باعث افزایش متابولیسم بدن میشوند. بنابراین فولیکوژن تاثیری در اضافه وزن ندارد.
آیا فولیکوژن تاثیری در درمان علتهای ریزش مو دارد؟
بله؛ فولیکوژن نقش مثبتی در بهبود و درمان برخی از دلایل ریزش مو مثل وراثت، تغییرات هورمونی و سوءتغذیه دارد. به عبارتی مصرف منظم این مکمل میتواند به تدریج برخی از مسائلی که باعث ریزش موهای شما میشد را اصلاح کند.
سخن پایانی
موها به دلایل مختلفی شروع به ریزش میکنند. مهم این است که علت اصلی را شناسایی و برای درمان آن اقدام کنیم. برای جلوگیری از ریزش مو باید مراقب موهایمان باشیم و تغذیه مناسبی داشته باشیم. یک راه موثر دیگر برای درمان ریزش مو، مصرف مکملهای مخصوص مو است.
فولیکوژن یک مکمل غذایی کامل برای مو است و تمام عناصر، اسیدهای آمینه و ویتامینهای لازم برای رشد مو را در اختیار آن قرار میدهد و همچنین به درمان علتهای ریزش مو نیز کمک میکند.